Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2011 10:56 - Новогодишно писмо
Автор: nav Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4934 Коментари: 10 Гласове:
28

Последна промяна: 31.01.2017 17:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравей познати и непознати приятелю. Ти, който си побрал народонаселението и първоначалата на света, си огледалото в което се оглеждам сутрин, в тузарски дрехи или скубещ си носа (с годините взе да избуява). Все се каня да седна да ти пиша, да ти кажа, че ми липсваш, да ти разкажа невероятните истории, които развъждам вместо домашни любимци, и все не смогвам. Стърча прав вече толкоз време в хроничен пристъп на безседловност. А както знаем от мъдростта на древните, писането прав води до гастрит и плиткодумие. Аха да седна и ми пишат от унито да илюминирам света с непрочитаем трактат за когнитивния дисеквилибриум. Или ми се обаждат от работата да напродам на света най-новото изобретение в бранша за фалшиви акупресурни уреди. Въпреки всичко това, поради твърдост на характера и добре функциониращи стави, наскоро направих опит да седна да ти пиша. Вече бях с една буза на канапето, но ме връхлетяха нови проблематики като ято Фурии, коя с тояга, коя със сатър. И то ме връхлетяха откъм гъза, за да предотвратят моя опит за сядане. С други думи ми се счупи колата и трябваше да обикалям да търся друга, да искам пари назаем и да бачкам волско-къртовски, за да ги върна. Все пак често си мислех за теб и ето днес най-после си сядам на дътя и ти честитя с всичка сила новата година. Пожелавам ти по-малко (клонящо към нула) болежки, целокупни успехи и късмет на едро, неденоминируемо вдъхновение и хронични творчески пристъпи. С други думи, надявам се да си добре и така да си останеш.

Относно моето положение тук, нещата придобиват нови измерения. Кютам си докторантурата с постоянството на професионален орач. Вече мисля имам достатъчно гънки в чутурата за успешна преподавателска кариера, която се надявам да започне идното лято, когато се прибирам за година на роден бетон. След дългогодишно каране на първокласна трошка (демек трошка на трошките), в която нормалните хора биха се качили само след ваксина срещу тетанус (а по находчивите биха използвали за курник) си купих каляска-изтребител с двеста коня впряг и шавлив покрив. Наслаждавам й се подобаващо и със засилка, без да забравям, че скоростта краси човека, а прекомерната скорост го разкрасява до неузнаваемост.

Майка ми дойде на гости и ще остане пет месеца, което значи повече готвени манджи, пътувания и приятна компания. Развеждам я из кичарията на Вегас и я оставям да поставя рекорди по натискане на копче и взиране в обектив (досега държани от неизвестен японски турист по джапанки и хавайска риза). Освен това отново взех стипендия, оле. И ходих на няколко чудни концерти, сред които Дейвид Грей и Роджър Уотърс (30 години от ‘Стената’). 

Не мога да повярвам колко неща се промениха за последния месец. Имам чувството, че 33тата ми година ще е съдбовна в съвсем плодоносен и виночерпещ смисъл, по принцип и конкретно. Ако вярвах в астрологията, щеше да ми го пише в хороскопа. Надавам се и твоя хороскоп да е толкова пълнозърнест и бенгалски като моя. Нищо, че не си на 33 (освен ако си).

Ето, че благодарение на твоето присъствие, внезапно осезаемо чрез това писмо до теб, усещам как вълната на вдъхновението се надига под лъжичката ми и плисва под формата на добре наточени лиги за писане. Точенето на лиги не трябва да се бърка с точенето на баница. Особено когато става дума за писане и разказване на истории. Изключение прави само онази пелинова или йовкова история за бабата, която точела питка (добре де, месела, ама се прецаква семантичния алабалък) с плюнка, вместо с вода, което си е форма на разказване на история, особено когато става дума за Каралийчев. Но пък изключението само идва да потвърди правилото (винаги съм го обичал това измъкване). Та наточил съм лиги за писане и сядам да ти разкажа една истинска история, гъста като дима на наргилето, от което дърпам, и ароматна като същия. Но, разбира се, и в стила на всяка сапунка (където серията свършва на най-интересното място), това ще се случи в следващия постинг. Засега те черпя с две песнички, които ми бяха подарени наскоро, както и със снимката на моя вълшебен домашен любимец.

Сполай ти и със здраве,

Нави

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-1039282

image





Тагове:   писмо,


Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - 'Когато си дух, можеш да си всякакъв размер.'
14.01.2011 11:30
оригинал-но ;))
цитирай
2. sowhat - чакам
14.01.2011 11:40
историята )))
цитирай
3. susona - :))
14.01.2011 11:43
радвам се, че си добре и по правилните небета:)
ЧНГ!
цитирай
4. bapha - наздраве и на теб,
14.01.2011 12:01

друже... пък бетона, българския, може заедно да го шлифоваме...
цитирай
5. nav - :)
16.01.2011 05:18
Наздраве, другари :))
цитирай
6. анонимен - 'Шишето' на кухарка доста ми доп...
16.01.2011 23:44
'Шишето' на кухарка доста ми допадна. Това момче умее, известно ли е? :)

Аре идвай си, че си ебало майката. Дори после съвсем да си ебе майката.

Гената

PS Нещо малко и до болка познато, но не чак толкова лошо... http://www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A
цитирай
7. sexsi - EEee Nav радвам се, че все още си си ...
17.01.2011 21:19
EEee Nav радвам се , че все още си си същия магьосник с думите! По-здрав и от нас! В наше село нищо ново. Ти пак си помисли дали искаш да си идваш. Твоята книга се чете в Гърция, Италия, Испания и Португалия- надявам се, че това те удовлетворява! Блазе ти, че си имаш мама за 5 месеца. После може да поканиш и мен- обещавам да ти готвя и да щракам фотоапарата непрекъснато@! Усмивки!!!!!!
цитирай
8. nav - :)
20.01.2011 01:17
юфгени - мерсаж за класиката. Поздрави и до поркане ))

Секси - ако се позамогна, много народ ще бъде поканен насам. Ти задължително, щото кой друг ме хвали толкоз :))
цитирай
9. анонимен - дркаката - ЧИД
20.01.2011 01:35
По стар стил , ама -НАВздраве и мерси за пълнозърнестото пожелание!

цитирай
10. nav - Мерси
20.01.2011 20:53
по стар и нов стил си лепвам честитката на нужните места :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2373716
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930