Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2021 10:55 - Състезание
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 360 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.09.2021 10:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И така дами и господа вие се намирате  на едно уникално място на което ще се проведе едно доста странно, но и в същото време интересно състезание, което се провежда за първи път в света, за да влезе евентуално в книгата за рекордите на Гинес. В момента имаме пет участника жени облечени, като медицински сестри, не неразбирайте, че са истински медицински сестри, те само се представят за такива, за да покажат своите умения и съответно да ви впечатлят до колкото могат. И ето, че те си слагат на краката ролкови кънки , за да  се придвижват с тях бързо и лесно по коридорите и по стаите.
В какво се състои състезанието: първо посрещане на пациента още на вратата на отделението / неразбирайте въображаеми пациент, а състоящи се от доброволци и невъображаемо отделение, а напълно истинско / и те го хващат за ръцете, прегръщат го ,завъртат се в кръг повдигат го с лекота и го поставят в първата стая на първото легло и така техните действия се повтарят толкова пъти колкото е нужно ,за да се напълни горепосоченото отделение ,така да се каже догоре. А стаите са с легла на по два или три етажа, за да се обслужат колкото се може повече болни или не дотам болни хора-пациенти.    
После тези медицински сестри приготвят на табла нужните материали, за да вземат различни течности от организъма на пациентите било то кръв, или някакви други, които за сега ще ви ги спестим, за да не се чувствате неприятно от техният вид. След което медицинските сестри с друга табла в ръка с най-различни банки с най-различни течности в тях посещават стаите и ги включват на пациентите. Всичко това се извършва доста бързо и акуратно, а старшата медицинска сестра стои по средата на коридора с хронометър в ръка, за да засече минутите, които са нужни за извършване на една или друга процедура.
И ето,че на предната линия имаме една едра сестра, която със сетни усилия с едрото си тяло се справя с всичко всевъзможно и излиза напредна линия, свършила нужните действия много бързо и  многократно, колкото са пациентите в нейната стая. А сега е ред на санитарката, която поднася на табла обяда състоящ се от много и различни блюда, за да бъде задоволен апетита на болните, който неимоверно се е увеличил поради състоянието им, а и защото трябва да се хранят обилно, за да се излекуват повъзможност колкото по-бързо толкова по-добре. И така застанала до вратата санитарката с премерени движения мята на всяка една от масите в болничните стаи по едно или повече блюда.
Ето че идва ред  и на лекарите, а и те много старателно, много бързо и много успешно извършват своите действия пак под хронометър,който се намира този път в ръката на завеждащият на отделението и техните действия също се повтарят толкова пъти колкото са пациентите, а именно бързо събличане, бързо преслушване, опипване на тялото на пациента,като го завъртат наляво, после надясно, после отгоре и отдолу, докато най-накрая установят диагнозата и предпишат лечение на всеки поотделно. Заедно с лекарите върви, не, направо тича друга медицинска сестра, която носи със себе си цялата нужна документация в която тя трябва да впише всичко,което са открили лекарите при своите прегледи. А самата документация състояща се от различни и много книжа е толкова голяма, че трябва да се постави на количка, и въпреки това пак заради височината си закрива главата на медицинската сестра. А тя с бързината на стенограф описва всичко, каквото са видяли, чули и установили лекарите на всички пациенти в отделението. Най-накрая състезанието завършва и се установява, че всички са се справили отлично, достатъчно бързо и много акуратно, но за съжаление награди за първо, второ и трето място няма. А спечелилите трябва да се задоволят с едно силно потупване по-рамото от министъра на здравеопазването, който е бил в журито и внимателно е следял всички действия на целият персонал на съответното отделение. И той се обръща към всички със следните думи:
-Едно голямо браво за всички ви! Но...Но можете още по-добре да се справите с всичко!-след което той се отправя към изхода на болницата с огромни и бързи  крачки, а навън го чака скъпата служебна кола която да го отведе в уютният кабинет на министерството.  

***

Изведнъж аз се стряскам и дълго, и продължително гледам, и се чудя защо има на краката ми ролкови кънки и се питам това сън ли беше или наистина. Оглеждам се наоколо и не мога да проумея къде точно се намирам на работа ли или някъде другаде?!



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485413
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол