Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2021 19:42 - Топ астроном от Харвард твърди, че извънземен кораб е посетил галактиката ни
Автор: anonymous285 Категория: Новини   
Прочетен: 675 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Топ астроном от Харвард твърди, че извънземен кораб е посетил галактиката ни

https://news.bg/world/top-astronom-ot-harvard-tvardi-che-izvanzemen-korab-e-posetil-galaktikata-ni.html

Автор:news.bg

06.02.2021 14:23:43 image

Източник: NASA

 FACEBOOK  TWITTER  LinkedIn  4 3

Откриването на интелигентен живот извън нашата планета може да се превърне в най-трансформиращото събитие в историята на човечеството. Но какво ще се случи, ако учените решат колективно да пренебрегнат доказателства, че вече се е случило?

Това е встъпителната част на нова книга на топ астроном, който твърди, че най-простото и най-доброто обяснение на изключително необичайните характеристики на космически обект, който премина през нашата Слънчева система през 2017 г., е, че това е технология на извънземните.

Звучи смахнато, нали? Ави Льоб коментира, че доказателствата говорят друго и е убеден, че колегите му в научната общност са толкова погълнати от груповото мислене, че не са склонни да се облегнат на Бръснача на Окам (най-разпространеното наименование на принципа за простотата в науката - Бел.ред.).

Льоб е един от водещите астрономи в света. От години ръководи катедрата по астрономия в Харвардския университет. Публикувал е стотици пионерски изследвания. Сътрудничил си е с гении като Стивън Хокинг, което прави трудно директното отхвърляне на хипотезите му.

"Мисленето, че ние сме уникални, специални и привилегировани е арогантно", коментира ученият пред АФП.

"Правилният подход е да бъдеш скромен и да кажеш: "Ние не сме нещо специално, има много други култури там и ние просто трябва да ги открием", подчерта 58-годишният Льоб.

Той излага аргументите си за извънземния произход на астероида Oумуамуа в книгата Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth.

Фактите са следните.

През октомври 2017 г. астрономите наблюдават небесно тяло, което се движи толкова бързо, че може да идва от друга галактика - първият известен до момента междузвезден интерлопер.

Не изглежда като обикновена скала, след преминаване около Слънцето ускори движението и се отклони от предвижданата траектория, породено от мистериозна сила.

Това може лесно да се обясни, ако бе комета, която изхвърля газ или отломки, но няма доказателства за изпускане на газове.

Мистериозното небесно тяло също се преобърна по странен начин и бе с необичайна светлина, което вероятно предполага, че е от ярък метал.

За да обяснят какво се е случило, астрономите трябваше да излязат с нови теории, такива, че е от водороден хидрат и други.

Ави Льоб пита защо не се разсъждава върху изкуствения произход на астероида.

Идеите му го вкарват в сблъсък с колегите му.

Астрофизикът Етан Сигел пише за "Форбс", че Льоб не е успял да убеди колегите си с аргументите си.

Поради тази причина Льоб лансира нов клон на астрономията - "космическа археология" за издирване на биологични и технологични белези на извънземен живот.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2480096
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031