Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2010 10:23 - Кънки он дъ рокс
Автор: nav Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11143 Коментари: 28 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес за пръв път карах кънки. С другарите отидохме на лейк Лас Вегас, един с жена, друг с бутилка джак, трети със себе си. В началото имах чувството, че ще си счупя врата, но нали съм отворен към новите преживявания, та реших, че може би подобна драма си е чисто преувеличение. Нахлузих гьотериците и успях да падна преди да се добера до пързалката. После паднах и на нея, там поне имах повод. Ицо, Васо, Бачето и Сашо, всеки глътнал кой бастун, кой чадър, се мандахерцат с грацията на пинокиовци наоколо ми. Ма мен от падане ме не е страх, щот главата ми по крива от това няма да стане. Пък и след множество пребивки с байка и три години тае-куон до, падането ми е рутинка. Пускам се по пързалката със скорост, която би зашеметила  всеки охлюв, като правя невероятни техно движения с ръце, за които Кийт Флинт (Продиджи) би ми завидял. Постепенно овладявам положението, изнасям тежестта напред, леко приклякам, засилвам се с плъзгане ту на единия, ту на другия крак, и се забивам в мантинелата. Ха, но това не може да ме спре. Изпуквам си ушите за респект, пия на екс чашата с джак, която Бачето току ми е поднесъл и се мятам отново. По корем. После по колена. И накрая взимам, че спирам да се нося като манекен на Винпром и се връткам по пистата с все по-голяма скорост. Аз от малък се опиянавам от скоростите, въпреки че в случая може и да беше от третата чаша джак. Забравям всякаква предпазливост и се впускам като истински балерин по леда, нахилен до коленца. Пинокиовците около мен ме гледат невярващо, нали ми е първи път. Сашо, известен като Тюлен Делон, се опитва да ме саботира като пада на всеки пет минути и разтриса цялата пързалка със с/тройната си фигура. Но, с тук таме някой шпагат, мост или отскок от парапета, успявам да не падна повече. Тъкмо вече съм се наквасил с коктейл от бърбън и вдъхновение, и Жанет прави троен тулуп и си навяхва крака. Настава суматоха, аз правя едно последно кръгче, докато никой не гледа и се присъединявам към суматохата. Сашо мята Жанет на колата и отпрашват към болницата. Останалите отиваме да хапнем в едно хавайско ресторантче, а после кой откъде е. Подозирам, че кънките ще се превърнат в пристрастяващо удоволствие. Тези дни пак съм там. Въобще, всичко това е чудесно, само дето вместо да довърша есето върху педагогическите техники, което обещах на Руми да постна тук, написах това. Нищо, то до няколко дни ще е сготвено, а и съм замислил трактат върху особено вдъхновяващата книга On Bullshit на принстънския професор Хари Франкфурт. Усещам как за блога пак ще настанат плодовити дни (че горкият съвсем е загорял). Оле.

 




Гласувай:
9



1. анонимен - Ха, ха, ха. . . Такава ли била прич...
13.01.2010 11:15
Ха, ха, ха...

Такава ли била причината, Бруте! Страхотно е, когато правиш нещо ЗА ПЪРВИ ПЪТ. Това е щастие. Присъединявам се. Накараме да се усмихна и осезаемо да усетя чувството!

P.S.
Решила съм да покарам май месец кънки по каналите на Амстердам и въпреки, че няма да ми е за първи път сигурно не съм по-добра от първият ми път. Така и не се специализирах на зимни кънки, просто защото обожавах летните и това правехме по цял ден като деца. Но както и да е. Поздрави и усмивки Руми
цитирай
2. анонимен - p.s.. *
13.01.2010 22:06
Изповед е... Една безкрайна любовност и един чуден мъж я сътворяват в мен. P.
цитирай
3. nav - Руми
14.01.2010 09:13
Очаквай скоро включване по темата. Иначе кънки в Амстердам звучи чудесно. Чудя се какво ли би било ако карам напушен, хах.
:)
цитирай
4. nav - анонимен
14.01.2010 09:15
Това с изповедта не съм сигурен, че го разбрах, но безкрайната любовност сътворена от чуден мъж звучи добре. И аз почти се замечтах за такъв, хъхъ.
цитирай
5. анонимен - Руми
14.01.2010 09:45
Ха, и аз със същите помисли, след като изпратих писането си се зачудих кое от двете трябваше да сложа в кавички - да покарам или кънки ... :)))
цитирай
6. анонимен - др.КАКАта
16.01.2010 12:35
Наскоро по ТВ гледах филм за Петър Увалиев и чух това:''НЕ сме ли виновни самите ние, че показваме само засенчения си профил ,когато има и друг, озарен от слънцето.''Твоите кънки изкараха на лицето ми втория след няколко дни с първия,даже усетих студа,радостта и всичко най-прекрасно от детските ми пързалки в селото на баба ми.Да ти е озарено и на теб!
цитирай
7. taraorasi - нещо ме накара да намина отсам ...
16.01.2010 15:24
... и се смях с глас досега на преживелиците ти ... имам толкова богато въображение и в главата ми беше като анимационно филмче докато четях ... аз самата никога не съм се качвала на кънки, вероятно притеснена от с/тройната си фигура, което си е чисто "bullshit" на ума, но и ти ми вдъхна толкова кураж, че дори чаша джак не ми е необходима вечеееее ... хрррррррр прави нещо в мен в момента, щото му е скок-подскок от радост след про-четеното и про-слушането на сууууупер готиното парче от линка ... чакам с нетърпение "сериозната" тема на следващия ти постинг ... тук напоследък по книжарниците особено популярни заглавията с "f**k you" като терапия за освобождаване, дали и темата на професора не е сходна - не'нам ти'ш'ка'еш ... сУрдечни пруГрудки
цитирай
8. bemberski - Оле-оле!
17.01.2010 04:49
Оле-оле!
цитирай
9. dorichela - Мисля, че Джак е помогнал на вест...
19.01.2010 01:06
Мисля, че Джак е помогнал на вестибуларния апарат :D:D:D
цитирай
10. nav - хаха
19.01.2010 08:11
с Джак сме приятели и често се стимулираме взаимно. Аз му помагам финансово, а той ме зарежда с енергия и несекващи песни :D

Оле-оле.
цитирай
11. анонимен - Звуци в тихото
27.01.2010 10:13
Eхо... ехо....
Хайде,хайде-
много тихо
стана нещо тук.
Чувам как щапурка
само паякът,
на всички и на всичко -
ей така напук.

с усмивки:Руми
цитирай
12. nav - Руми
29.01.2010 02:37
Счупи ми се лаптоп-ът преди две седмици и още чакам да ми го оправят. Скоро ще е тук и ще постна нещото за педагогиката.

Поздрави.
цитирай
13. self - фииииууууууууууу
05.02.2010 18:28
тъй тъй, welcome to the dark side!!!
а сега да видиш какво е усещането,
аз чакам тука да се стопли да си карам блейдовете, че за зимните кънки съм... прекалено социално слаб. хахаха. пък и изкарах 4-5 дена на легло с температура. насрано с една дума. ама вече е по-добре. хайде до скоро! :)))
цитирай
14. taraorasi - социално слабите ви чакам в лондон. ...
06.02.2010 13:36
социално слабите ви чакам в лондон ... да видим какви кънки ще ги караме тука ... :)))
цитирай
15. raztvoritel - бЪДИ ЗДРАВ
09.02.2010 13:03
Това ми прилича на някакъв лош сън.
Не чак толкова лош, но не те ли накара ситуацията да се почувстваш безпомощен?
цитирай
16. nav - :)
09.02.2010 21:08
Всъщност това е много мой тип преживяване. Аз обичам предизвикателствата; дори да нямам контрол върху ситуацията, имам контрол върху себе си и реакциите си, което е по-важното. Освен това обичам да се смея на свой гръб :)

Поздрави.
цитирай
17. анонимен - :)
10.02.2010 14:21
:)
цитирай
18. анонимен - др.КАКАта НЯМА случайности,нали!
11.02.2010 00:17
Имало е нешо по-важно да вършиш и лаптопът ти е пречил много и се е повредил ,за да ти помогне...Например ,за да потренираш търпение,или да започнеш да преливаш от вдъхновение...и да напишеш необикновение.ХА -ХА поздравление!
цитирай
19. анонимен - BelAmi
17.02.2010 13:23
Когато е ЗА ПЪРВИ ПЪТ и е "он дъ рокс", наистина може да бъде страхотно... Дори и една неразбрана ЛЮБОВНОСТ :)))
цитирай
20. nav - :)
08.03.2010 03:43
Това с неразбраната любовност е най-любопитната идея, която съм чувал напоследък. Познавам само един човек, който е способен да измисли подобно словосъчетание :)
цитирай
21. анонимен - BelAmi
19.03.2010 23:17
За съжаление разговорът се превърна малко на детската игра "счупен телефон", за която понякога се сещам с носталгия.
Вече сме двама с гениалното словосъчетание "неразбрана любовност", но дори и аз разбрах скоро, че "Р." в коментар # 2 не е това, за което го мислим.
Але-хоп.
цитирай
22. nav - BelAmi
20.03.2010 01:23
Аз не разбрах точно кой какво имаше предвид с тези любовности, та останах извън телефона. Не съм сигурен и дали P. е Руми или друг. Имам твърде много за учене, за да мисля задълбочено за такива неща. Ако знаеш кой е Р. и за какво всъщност го мислим, можеш да ме светнеш. Също дай своя дефиниция на неразбраната любовност, че ми бяга по тъча.
;)
цитирай
23. анонимен - BelAmi - Само ние сме...
08.04.2010 02:02
За съжаление дневни проблеми и радости ме държаха далеч от мястото, където съм сега, за което дължа извинение.
Първо лице множествено число е само изразно средство в моя коментар - всъщност не знам за кого мислиш Р. Самият Р. очаквах да реагира, не да се спотайва, макар и да напише нещо като "Р."
Всъщност по-важно е другото, "неразбраната любовност" - :) терминът, който започва да ми харесва все повече. И все по-ясно да си го дефинирам. Аз обичам думите да носят ясното си послание. "Любовност" е нещо, което ми звучи наполовина - хем любов, хем не. А пък когато не я разберат се превръща в нещо, неразбрано за самия тебе...
Ето с такива неща се забавлявам... Але-хоп...
цитирай
24. nav - :)
27.05.2010 07:31
На мен любовност ми е малко измислена дума без ясно значение, но пък ми носи конотация на еднопосочност, докато любов е някак по-споделено.
цитирай
25. анонимен - Към Нав и Бел Ами
08.06.2010 20:04
Хм, интересни разговори водите вие двамата напоследък. Аз бих се включила в него, споделяйки скромен си опит, по следния начин. Незнам какво точно е имал предвид автора под словосъчетанието "неразбрана любовност", но на мен думата "любовност" ми харесва. Първо защото в нея има поетичност и второ, защото ми навява усещане за нещо, което витае във въздуха. С две думи - любовността може да се вдиша. И ако затвориш очи да усетиш мириса, аромата и и да се разлее по вените ти.
Любовността е просто въпрос на обоняние. :)

Поздрави
Руми
цитирай
26. nav - :)
08.06.2010 22:39
Звучи добре, интересно колко различни интерпретации поражда думата. Мерси за включването и, тъй като вече съм на родна почва, съм в наличност за по бира.
цитирай
27. анонимен - Ами, супер. Кога, къде и символ за ...
09.06.2010 11:33
Ами, супер. Кога, къде и символ за разпознаване. :)

Руми
цитирай
28. nav - Руми
27.06.2010 13:51
Драсни ми на navivonavi@abv.bg и ще се уговорим за среща :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2358217
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031