Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2007 11:17 - Метросексуални терзания
Автор: nav Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10668 Коментари: 45 Гласове:
1

Последна промяна: 13.06.2007 12:26


Така е то, както казва чичко Вонегът. Цял живот вися по лостове, успоредки, фитнеси, спортувам по три неща едновременно, обезкосмявам се (тук там), мацам се с хума и разни отвари, храня се здравословно и накрая се оказва, че не съм модерен. Скорошно проучване сочи, че повечето жени харесват мъже космати и с шкембета:

http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=766462

Излиза, че влизам в категорията метросексуални (метросексуален - мъж, който обръща изключително внимание на външния си вид, ходи на козметик и т.н.), които никак не били популярни. На всичкото отгоре вчера братчеда от Вегас ми сподели каква разкошна жена забърсал (говорим за връзка) и как тя си падала страшно по паласките и гърдите му (които не отстъпват на нейните), как обичала да го гали по шкембенцето и да заравя пръсти в туфите му. 
Въобще, не знам какво да кажа.  Явно ще трябва да се примиря и да потърся някакви ускорени курсове по закърняване на естетическо себеусещане. Приемам съвети за бързо затлъстяване и обилно окосмяване (въпреки че за последното ме оправя само присаждане). Ако нищо не помогне, остава да се надявам, че жените ще ме харесват, защото съм интелигентен. Но знае ли човек, може и това да не е модерно.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sunflower - :)
20.04.2007 11:31
Ще ти кажа какво мисля - аз като видя някой мъж, който наподобява на културист се отвращавам. Тялото му ми говори, че за него неговото тяло е неговия Бог. Не искам да имам нищо общо с мъж, чийто Бог е тялото му.
Другото нещо е, че добрите души са по-ларж и по-трудно устояват на изкушенията, от които както ни казва Уайлд, единствения начин да се отървем е да им се отдадем.
Така че, като извод, да, харесвам добре оформено мъжко тяло, но никога не бих дала цялата си любов на някой заради тялото му, правила съм вече тази грешка - нека да заобичам душата му, пък някои от несъвършенствата на тялото му не само няма да ги забелязвам, ами и ще си ги обичам и тях.
Така е то.
цитирай
2. nav - Ами :)
20.04.2007 12:10
Аз пък, дружка, като стар алхимик вярвам, че тялото е проекция на душата и грижата за него има главно духовно измерение. Не става въпрос за трупане на мускули (и аз обичам финягите), а за поддъжане на една вътрешна динамика чрез физическа и хигиенна активност. Това определя начина ни на мислене, отношението ни към детайла и естетическите ни критерии.
Всяко тяло има свой оптимум, който символизира съвършената хармония на природата. Отклонението от тази норма е мутация, която откъсва и съзнанието от естественото му състояние на ведрост, спокойствие и доверие към живота. Затова и живеем в такъв деградирал свят, където всеки трети е с патология (по скорошна статистика).
А иначе горното си е пълна лигня :)
цитирай
3. sunflower - :)))
20.04.2007 12:14
Не мога да не се съглася, че тялото е проекция на душата .... но и душите ни не са съвършени тук ... ние сме само на пътя, не сме в края му :))))
цитирай
4. анонимен - изви
20.04.2007 12:56
няваи,ама колкото и да говорим за хигиена,аиде холам,няма нужда.С гол охльов не ми се ляга.То със същит успех мога и с жена да си легна.А колкото до шкембета,не че са модерни и трябва да се разпущате до забрава,ама да обичам си съпруга така с коремчето,с космите и даже леко брадясъл (неглиже).Точно тъи даже виждам мъжкото в него.А за разни мачовци бронзирани,аиде няма нужда,да радват малки пикли могат,но за моето внимание могат само да си мечтаят (дон жоановците де).
цитирай
5. candysays - То темата дълга и широка... :))
20.04.2007 13:49
И двама ви ви разбирам, така че нямам представа сега пък какво да кажа аз, въпреки че ми се искаше да кажа нещо умно и мъдро по въпроса и аз (щото мога, не за друго ;)))....

Да речем, че... човек се променя....(учейки се тука) Променя се и в различни периоди от живота си, проявява различна степен на загриженост към душата и тялото си... И аз започнах с времето (с немалко закъснение ;) да схващам, че има връзка между тези две така основни начала у човека, и че е по-добре да се грижим И за тялото си (освен за всичко останало, че то грижи много ;))
Но... невинаги има връзка...
Всичко е относително, нали знаете какво е "открил" чичко Айнщайн (иначе- да вметна- Вонегът ми е любим ;)))

И накрая... това опира и до въпроса за (отношението ни към) болестта (и Смъртта) и здравето (респективно Живота) А тези теми са безкрайни... Аз преди бях фен на болестта някакси и по някаква причина, и обичах и харесвах повече болнавите натури... (и за бях сред тях...), но по-късно започнах ..хм... да уважавам здравето, колкото и глупаво да звучи това ;)

дано ме разбрахте какво искам да кажа... :-)
цитирай
6. gioia - :) ахаммм...здрав дух в здраво тяло ;-)
20.04.2007 14:28
иначеееее... по последни проучвания интелигентността вероятно ще е на поне 5 места след безмълвието при хрупкането на пържолки на коремчестото чиче, което както каза една колежка няма значение колко е високо, стига да е стъпило върху дебел портфейл :) и след Порше Кайена, магазина на Витошка и подрънкващите ланци, които са с дебелината на колани :) и и и и ...
Така, чееееее....или затлъстявай :) или търси някоя, на която не и пука за проучванията :)
(пък и на кои компютърни специалисти в средновековието им дреме за проучванията :))
цитирай
7. анонимен - ех,
20.04.2007 14:45
приятел,разбуди духовете с тоя пост.То даже росна,прясна статистика може да си направиш колко на100 "плачат за пари,колко за туфи ли беше(трюфели ли) и колко за гол охльов...Интелекта не е интересен кака.Той на днешно време толкоз не пеи в хора. "То не става само с ядене-акъл се иска"-забравия таз любовна песен.Като гледам съвременните "пички"наблягаи си на колата(маска),само тъи ще се впишеш в тяхния критерии. В.от В
цитирай
8. анонимен - :-P
20.04.2007 14:50
xexe, metrosexualen i v sashtoto vreme dalboko inteligenten...zashemetiavashto e prosto :-P
iskam da te uspokoia - jenite ne haresvat zapusnati muje...shte ti se ili po-tochno ne....., nali ti si ot metroto.... :) xaxa opredeleno obache na mene i metrosexualnite ne mi haresvat mnogo ...mukkaa... smeshno mi e kogato edin muj tolkoz veche se vtorachi vav viziata si i pochne mnogo da preeksponira grijata za neia :), a puk tva che tialoto e proekcia na dushata...:) moje i da e viarno , no sus sigurnost ne na tozi etap :) v smisul, dushata pochva da prozira brutalno v po-kusna vuzrast:-P kato si oshte mlad i zelen krasivoto lice moje tvurde uspeshno da prikriva redica dushevni defekti i obratno :)

i oshte neshto, ti si bil goliam kokenik, be Navi :-P

pozdravi ot elfinka
цитирай
9. nav - Вай,
20.04.2007 15:24
що сериозност изригна след малкото ми разлигавване. При мен грижата за себе си е по чисто метафизични причини. Иначе който трябва, си ме харесва всякакъв.
Аз също не се кефя на мъже, които си обезкосмяват краката и ръцете (там по повод голите охлюви), но всичко това си е въпрос на вкус. Важното е грижата за себе си в чисто здравословен и хармоничен аспект. Всичко в повече е само суета.
А ти, Елфинке сладка, ако ме виждаш като млад и зелен, е защото не си ме поглеждала в очите.
Знам, знам, говориш по принцип ;)
цитирай
10. анонимен - ами...
20.04.2007 17:12
ще изригне и как не.Ти поставяш темата на дневен ред и нии чак се размечтахме..много си умен обаче.Палиш фитила на дамите и после си точно като един петел сред кокошки заобиколен.А ти се кефиш нали?-и само гледаш сеир как се надпреварваме една през друга.Абе знаех си аз,че си стар мачо,на които саму накърнили нещо самолюбието.Нищо лично приятел,хае със здраве .В. от В
цитирай
11. nav - :)-
20.04.2007 17:32
Какво ти лично, аз се деперсонафицирах отдавна и просто играя. Играя, защото съм лек, лек като перце. И животът е игра, а човекът - homo ludens. Или по-научно с думите на Хьойзинха:
'Играта е първична човешка функция, играта е един от фундаменталните духовни елементи на живота.'
цитирай
12. анонимен - аиди
20.04.2007 17:54
сега и чуждици разни:деперсона...поне го разчепкаи,та простолюдието (като мен)да се светне за какво мечтаиш.То инък си губи смисъла,че си ми одговорил.№10-от В
цитирай
13. buboleche - Аз не си помислих ,че пишеш
21.04.2007 08:53
сериозно и за това и некоментирах. Прецених ,че просто ти е дошла музата да се полигавиш..в което лошо няма, аз се лигавя постоянно.:))
Ако го мислеше това сериозно ..щях да се отреча от теб чрез държавен вестник ,а и във всички вестници щях да пусна обява: Буболечката се отказва най- официално да чете блога на Нав. Греховете му са ,че се води по модата ( хахаха) и иска да е еднакъв с другите мъже.:)))))))))))
цитирай
14. candysays - :))
21.04.2007 12:25
Ще се обадя пак за малко, заради комент №11 (от самия... Автор (на блога де);)))
Тоз Хьойзинха ми е познат от университетските години, и то тъкмо с това свое съчинение (не е лошо впрочем, въпреки че не е най-смисления текст на света...) И аз скоро ще напиша нещо в моя блог по повод Homo ludens, но... предстои... играта...
;)
цитирай
15. анонимен - mnogo na seriozno se vzima toi, buboleche
21.04.2007 12:42
pravi se!!
цитирай
16. nav - :)
21.04.2007 12:51
Буболечка, ей такива вметвания обичам, благодарско, черпя те със звънтящата в ушите ми песничка на Дейвид Грей.
цитирай
17. nav - анонимус
21.04.2007 13:01
подписвай си мнението (не, че не знам кой си). Отсега нататък ще трия всичко анонимно.
цитирай
18. buboleche - Коя песен на Дейвид Грей?
21.04.2007 13:01
Щото "Sail away witn me honey..." ми е любима? :))))
цитирай
19. nav - :)
21.04.2007 13:05
Баш нея слушах :))
цитирай
20. gioia - :)
21.04.2007 13:47
Хубави песнички подбираш все :) nav...
Ама хората май ги влече по по-метросексуални песнички...виж класациите :)(Анонимуса няма ли да го зарадваш с нещо :)?
цитирай
21. nav - Видях.
21.04.2007 13:59
Блог.бг се оказа голяма чалга, но пък налетях на няколко забележителни чудесности, което ме компенсира напълно.
цитирай
22. sunflower - Хе-хе ...
21.04.2007 14:13
... кефя се как разбунваш духовете :))))))
цитирай
23. анонимен - чалга значи бил блог.бг ?
22.04.2007 19:57
а ти си изключение, значи? ;) но си метросексуално изключения, нали? и не ми трий коментара, ако обичаш. имам публичен въпрос към теб.
кое кара един мъж да влезе в козметичен салон, който си е женска таритория?
цитирай
24. nav - . .
22.04.2007 20:11
Щом е публичен, нека публиката ти отговори. Аз приключих с теб.
цитирай
25. анонимен - Посвещавам тези размисли на Анонимния номер 27
22.04.2007 21:53
Седя си аз и мисля....по едно време гледам само седя.... И се сетих за едим младЕж, когото видях на Графа. Цялото му лице беше в метален пиърсинг (тук буквоядите ще се възмутят, че то има ли друг такъв?), нагъсто нагъсто по веждите, носа, брадата, ушите.Напънах се да открия лице под металната маска, но така и не успях. И ме връхлетяха едни несметни мисли по адрес на богатствата на необятната му душевност (не душа, той може и да има такава, но я е заврял толкова дълбоко, че не се вижда).
И сега к`во? Да го съдя ли?
И това, че не виждам душата му си е единствено мой проблем. Като не виждам да ида да си ремонтирам зрението.
Шарен свят, в които ИМА място за всички!
цитирай
26. анонимен - до анонимния номер 29 :)
22.04.2007 23:02
много добре казано...!
Нещо почна да става модно да си анонимус май :), та и аз така... ;-)
цитирай
27. lava - Оле :)
23.04.2007 01:30
Излизам от анонимност и вече не съм само номер (29).
цитирай
28. viki02 - то
25.04.2007 14:28
любовта си е любов. Иначе всичко омръзва, дори модерното. И още...изключението не прави правилото. Ако имаш спад на търсене, смени модата.
цитирай
29. nav - Наопаки даже, Вики,
25.04.2007 14:32
аз съм рядка и търсена стока :)
Каквото си правя за телесата, го правя за мен си.
цитирай
30. viki02 - като си търсена,
25.04.2007 17:01
що се мъчиш по статии... А, де!
цитирай
31. nav - :)-
25.04.2007 20:53
Хубаво е да правиш разлика между мъчене и забавление.
цитирай
32. viki11 - значи се забавляваш
26.04.2007 15:31
като четеш статии, предназначени да вдигнат самочувствието на тези, които не са като теб?
Аз смятам, че се оглеждаш в статиите, дали си се натъкмил по хорското мнение, дали реакциите са в същата посока, която поддържаш. Опровергай ме, ако е забавление. Поне да решаваше кръстословици...не харесвам, но някои му викат забавление. Прави го наистина за себе си и няма да се вълнуваш, че някой бил против. И то в статия...те са пълни с празни приказки.
цитирай
33. nav - Ами Вики,
26.04.2007 16:08
наистина се забавлявах много като го писах това. Аз съм далече от типичния метросексуален мъж (тип гол охлюв с много мускули), но по природа нямам много косми и съм с физиката на лекоатлет. Грижа се за здравето си, косата, кожата и т.н. от чисто самоуважение. Малкото ми текстче е по-скоро самоиронично, иначе, повярвай ми, мен ме харесват повече, отколкото бих желал. На всичкото отгоре опитът ми сочи, че интелигентните и стилни жени, каквито аз харесвам, си падат точно по такива като мен. Кифлите и по-примитивните харесват буци като Бойко Борисов (това не е мое мнение, а емпирично изведена тенденция). Надявам се да съм достатъчно изчерпателен.
цитирай
34. анонимен - nav :)
26.04.2007 16:11
Благодаря ти за момента ти на разлигавяне и този пост...голямо забавление пада :)
Джойка
цитирай
35. krasi7 - :-))
30.04.2007 11:48
Според мен тук основното послание се побира в следното изречение: "Въпрос на вкус - казало дяволчето и се отъркаляло в копривата."
На когото му харесва да се търкакля с една лоена топка - моля! На когото му харесва да се търкаля с конгломерат от мускули, зоб и сухожилия - моля!
На когото му харесва нищо да не харесва - моля!
Само не искам на мен да ми пречат да съм си аз и да харесвам каквото си искам. 'Щото ставам лош, сядам в ъгъла и започвам да се мразя. Ама за кратко, само докато измисля следващия сарказъм.
Хора, научете се да бъдете свободни!
Поздрави за поста!
цитирай
36. nav - :)
02.05.2007 14:42
Добре казано, Краси, мерси за включването.
Поздрави.

п.п. Аз предпочитам лафа за кучето и задника :)
цитирай
37. viki11 - nav,
02.05.2007 15:04
радват ме такива хора, които гледат себе си, а не в чуждата градинка.
Може би грешката ти е, че постът не е показал, че се забавляваш. Аз верно щях да търся съвети да те спасявам от твоя метросексуализъм ;-)..., че току виж си се смазал от напрежение, че не си със шкембе и космясал!
Айде, че вече ми е любопитно дали ще ми харесаш :-( . Отивам си набегом!
цитирай
38. nav - Хаха, Вики,
06.05.2007 15:22
радваш ме с такива включвания. Бягай бързо, че съм неотразим почти (само с огледалце).
В този постинг можеш да ме видиш в по-младежки вид:
http://nav.blog.bg/viewpost.php?id=46734
цитирай
39. viki02 - видех те,
07.05.2007 13:30
сори, ама не си мой тип. Пък и обичам да има уважение между хората, съответно между половете. А там има такива обидни положения....не е за мен. Изхвърляте се, не знам що? И ти не знайш.
Айде, жив и здрав. И друг път показвай в писанията си, дали се шегуваш. Имам предвид, че се забавляваш с "метросексуалните си терзания".
;-)))
цитирай
40. nav - Хв,
07.05.2007 21:58
То остава и всички да ме харесват :)
Тотално не разбрах за какво изхвърляне говориш, за какви обидни положения. Светни ме, та да спя спокойно.
цитирай
41. анонимен - eh
17.05.2007 14:15
brat4e, nav ,teb li triaba sa da te u4a bre 4owek(deto si pro4el tolkowa simpati4ni knigi ot mnogo-znae6ti awtori..o6te kato 4etiah statiata znaeh,4e 6te razbuni6 duhowete ... daje se o4udih ot 1wite komentari -zwu4a6ti tolkowa priatno i trezwo .. samo niakoi ot poslednite (wkl i moia ) sa leko poizporteni... za6to za boga oba4e triabwa6e da si postwa6 snimki...da be ostawil dewoikite da me4taiat, a lisicite da razsajdaat za kiseloto grozde kolkoto si 6tat...a ti prosto opropasti edna bezsporno platinenorusa i pe4elliw6a taktika s wazdi6koiztragwa6ti rezultati...
iskrenite mi sajalenia i pozdrawi ot anonimna 29
цитирай
42. nav - Еми,
18.05.2007 13:11
явно съм изпаднал в пристъп на суета и нужда от отелесяване на летящия ми в метафизиката дух. Щото напоследък ми казаха, че съм загуба на качествен мъжки материал (и с право).
Въздишките така и не се научих да ги консумирам, голяма съм тиква.
цитирай
43. анонимен - Работник на смени
13.08.2009 14:17
nav написа:
Аз пък, дружка, като стар алхимик вярвам, че тялото е проекция на душата и грижата за него има главно духовно измерение. Не става въпрос за трупане на мускули (и аз обичам финягите), а за поддъжане на една вътрешна динамика чрез физическа и хигиенна активност. Това определя начина ни на мислене, отношението ни към детайла и естетическите ни критерии.
Всяко тяло има свой оптимум, който символизира съвършената хармония на природата. Отклонението от тази норма е мутация, която откъсва и съзнанието от естественото му състояние на ведрост, спокойствие и доверие към живота. Затова и живеем в такъв деградирал свят, където всеки трети е с патология (по скорошна статистика).
А иначе горното си е пълна лигня :)

Не може този който е принуден да живее не по правилата да е финтяга.
цитирай
44. nav - хм
17.08.2009 11:17
зависи за кои правила говорим.
цитирай
45. анонимен - Търси си оправдания мила търси си.
29.01.2011 01:28
sunflower написа:
Не мога да не се съглася, че тялото е проекция на душата .... но и душите ни не са съвършени тук ... ние сме само на пътя, не сме в края му :))))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2358128
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031