Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2007 18:22 - Пръдливия Бени
Автор: nav Категория: Изкуство   
Прочетен: 3061 Коментари: 6 Гласове:
0



Ето едно напълно автентично преживяване. При някои поражда усмивки, при други размишления. Обичам комбинацията от двете.
На ви го . .


В дебрите на Уисконсин, на Север, където земята се врязва в езерото Мичиган, се намира Вратата. Така се казва този полуостров*. Двеста километра гора, преливаща в езеро. Малки градчета с усмихнати граждани. Прохладно лято, лимонада и зима, която не помниш. Ако изкачиш стъпалата на кулата в Пенинсула, можеш да видиш изгрева и залеза над синьото лице на езерото. Неповторимо красиво е, като на всяко друго място на Земята.
Там срещнах пръдливия Бени. Бени беше сервитьор в изискания ресторант, където работех. Току що беше завършил колеж. Спортуваше много и се мислеше за остроумен. Не мисля, че ядеше боб.

Изчислено е, че човек пърди средно двайсет пъти дневно. Бени помиташе всяка статистика. Пърдеше толкова често, че пръднята му се беше превърнала в отделна личност.
Спомням си единствения път, когато Бени излезе от стаята, за да пръдне навън. Върна се. Очите ми се насълзиха. ‘Упс, каза Бени, Последва ме вътре.’ И избухна в смях.

Другите също не разбираха миризливия хумор на Бени. Може би защото не бяха прекарали достатъчно време в нетипичната атмосфера, която създаваше. Стигна се до там, че мениджърите му забраниха да ползва тоалетната на ресторанта в работно време. Трябваше да слиза до тази за служители. Всъщност и на нас ни забраниха. Не можеха да повярват, че миризмата е дело само на един анус.
Чад, най-добрият приятел на Бени, единствен се движеше несмущаван около него. До такава степен искаше да е мускулест и забавен като Бени, че приемаше Пръднята като част от компанията. Почти като своя. Е, всеки си е свикнал с пръднята. Някои дори си я харесват.

Размишлявах. Съзерцавах. Но нито Буда ми помогна да разгадая Бени, нито Маниту, който все пак беше местен. Загадката на Свинкса* се разреши толкова прозаично, че Окам* би си срязал вените със собствения си бръснач. По време на вечеря поднасях чаша скъпо вино на джентълмен с вратовръзка. Почти бях до него, когато той се надигна на една страна и се изпърдя шумно. После се огледа гордо усмихнат до уши. Всички се разсмяха. Аз замръзнах. Сетих се за Бени. В секундата прозрях. Бени не беше феномен. Бени беше статистика. Следващо поколение американец*.



* Door County

* или по-скоро на сфинктера.

* ‘бръсначът на Окам’ - английският учен Окам постулира, че в повечето случаи най-простото обяснение на някоя загадка е вярното.

* еволюцията на клетъчно ниво отразява адаптацията на организмите към променящата се среда. Съществуват случаи, в които едно тяло съдържа клетки с принципно различно устройство от обичайното - следствие на адаптивна мутация. След време мутацията се превръща в норма.
Както знаем, вселената се движи от еднакви закони на микро и на макро равнище.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sunflower - Ахааа ...
29.03.2007 18:47
... сега вече виждам много по-ясно бъдещето:
Окосмяването на хората ще изчезне (женските индивиди поголовно го премахваме от себе си, а мъжките почнаха да ни следват); европейците ще станат ... негри (от глобалното затопляне и изместване на поясите), а американците ще бъдат едни пръдливи .... неща :)))))
цитирай
2. buboleche - Ммммда...
30.03.2007 09:18
Господ да ни е на помощ! :))))))
цитирай
3. tera - добре си го написал, посмях се от сърце :)
30.03.2007 14:10
между другото това за пръдлиеите американци ми го каза наскоро и една колежка, тя има гадже американец и май познава някои хора от тяхното посолство тука - та за тях говореше. Аз и викам - не е вярно, защото съм работила в американска фирма близо две години и там двамата американци не са попръцквали публично. Не ето явно се оказва, че е била права! Тези "моите" сигурно са били изключение. :)))
цитирай
4. анонимен - Да, много тъжно наистина
30.03.2007 15:23
Да, много тъжно наистина. какво ни очакваа .
Днес малко се сепнах, като от едно радио казаха, че населението до 2100тната ще се увеличи 3 пъти. Какво ще правим наистина.. Безкрайно безотговорни сме
Нима това нашето е кракия период от няколкостотин години преди замърсяването и увличаването на населението да предизвикатнабъбване до спукване? Малко като в "Акира", само дето при нас не е аниме, и нв можем да пренапишем каря.

==
Знаеш ли няпомняш ми на Пратчет :)
цитирай
5. nav - Това за Пратчет
30.03.2007 18:30
е голям комплимент. Човекът е невероятна смес от ерудиция, дълбочина и чувство за хумор. Жалко, че повечето виждат само последното.
А по отношение на апокалиптичните изгледи пред човечеството, същото може да се каже и за много от седемнадесетгодишните младежи, но в крайна сметка почти винаги се оправят.
цитирай
6. анонимен - . . . "Пряка полза се почувс...
01.04.2007 16:08
..."Пряка полза се почувства
от науки и изкуства."....

Лета

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2357853
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031