Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2020 07:03 - © Ателие за политически услуги "Меркел & Макрон"
Автор: vaquero Категория: Забавление   
Прочетен: 2144 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 04.09.2020 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.09.2020г.
     При възникването на размириците в Беларус след изборите, западноевропейските лидери и Съединените щати се засилиха да си предлагат услугите, без да си им ги искали, за разрешаването на конфликта. От баща си знам мъдростта : "Не прави услуга преди да са те помолили и не давай пари в заем преди да са ти поискали". Но "загрижените" предлагат пари и услуги. Само че "услугата" е користна и с точно определена цел – да спечели опозицията, която да прокара в Беларус интересите на западните държави. Същото е и с неброените пари, предназначени за подсилване и направляване на опозицията в правилната посока.
Лидерите на страните от ЕС се събраха пред мониторите, казаха няколко гръмки думи за поддръжка на протестиращите и наложиха санкции срещу Александър Лукашенко и неговите привърженици. "Изборите на 9 август не бяха нито честни, нито прозрачни. Ние не признаваме резултатите от изборите, обявени от беларуските власти", заявил председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. Той също така обяви въвеждането от страна на Европейския съюз на лични санкции срещу "значителен брой хора, отговорни за репресиите  и бруталността при изборите". Точният им списък щял да бъде публикуван по-късно.
Що се отнася до помощта за протестиращите, ЕС стана щедър и им отпусна цели 53 милиона евро, които ще отидат директно в ръцете на организации и хора в нужда, тоест заобикаляйки беларуските власти. Вярно е, че 94% от разпределената сума (тоест 50 милиона) ще отидат за подпомагане на "бизнеса и здравната система на страната, засегната от коронавируса".
Жертвите на насилие от страна на беларуските власти ще получат само около 2 милиона евро. Като се има предвид, че към 13 август в страната са задържани около седем хиляди души, а освен тях хиляди протестиращи (отровени с газ, бити от "омоновци") също ще се присъединят към броя на "жертвите", резултатът е безинтересна сума на глава от пострадалите.
Още милион евро ще бъдат изразходвани за подкрепа на "независимите медии", тоест главно за заплатите на поляци и литовци, откъдето сега излъчват тези "независими медии".
Един от най-напористите и активни услужители е президентът на Република Франция Еманюел Макрон, в резултат на което си намери майстора по оригинален и забавен начин.
Беларуският лидер Александър Лукашенко в отговор на изявлението на френския президент за готовността му да посредничи между беларуските власти и опозицията, предложи първо да помогне за установяване на диалог между френското правителство и "жълтите жилетки". "Макрон каза, че иска да посредничи в преговорите в Беларус. Е, първо да дойда [във Франция] и да бъда посредник между "жълтите жилетки" и Макрон. О, каква обстановка има там, не дай боже. И терор, и жълти жилетки. Те не го ли виждат?", изгаврил се Лукашенко.
По думите му западните страни са обезпокоени от протестите в Беларус, тъй като това е възможност "да отклонят вниманието от проблемите си и да ги прехвърлят в друга държава".
Танте пък звъняла по телефона за да се предложи, но Батька не благоволил да разговаря с нея.
Междувременно Владимир Владимирович им скръцна със зъби по телефона на западняците, да не си слагат пръста там, където скърца. "Всяка намеса ще доведе до политическа криза в страната", казал Путин пред Меркел. Така е изнесено в официалното съобщение, което винаги е фризирана и напарфюмирана редакция на действителния разговор. Още повече, че Путин знае добре немски език и може да го каже на Танте в прав текст и без преводач.
Us-американците пак намекнали за санкции при помощ за Лукашенко – "Ще има значителни последствия за отношенията между Русия и Съединените щати, както и Русия и Европа", заявил заместник-държавният секретар на САЩ Стивън Бийгън за радио "Свободна Европа".
"Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, докато се счупи". Та и с цветните революции така – проваля се в Беларус. Лукашенко директно заяви, че НАТО му "влачи" алтернативен президент. Президентът на Беларус обяви още, че "против неговата страна се използва сценарият на цветните революции с използването на външен фактор" – "Всичко е ясно. Както очаквахме, всичко върви по плана на цветните революции с нажежаване на вътрешната политическа ситуация в страната", каза той. "Оригиналността и особеността на ситуацията се състои във факта, че е свързана с външен фактор, което не винаги е така. Обикновено те се въртят вътре, свалят действащото правителство. Но тъй като правителството у нас си тежи на мястото, яростно се съпротивлява, включиха външен фактор", отбелязъл Лукашенко.
Страх го е Западът, страх да не загуби инвестираните в белоруската "революция" пари.

https://vz.ru/news/2020/8/21/1056276.html




Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Беларус ми е през кура,
04.09.2020 09:41
та оттътък. Ти, русофилистиче, докога на чужда гроб ще плачеш бе, келеш?
цитирай
2. zaw12929 - БЕЛАРУС-- А КАКВО ВЪРШИ БЪЛГАРСКОРО ПРАВИТЕЛСТВО ЗНАЕ ЛИ ЕС??
04.09.2020 10:42
Беларус обяви още, че "против неговата страна се използва сценарият на цветните революции с използването на външен фактор" – "Всичко е ясно. Както очаквахме, всичко върви по плана на цветните революции с нажежаване на вътрешната политическа ситуация в страната", каза той. "Оригиналността и особеността на ситуацията се състои във факта, че е свързана с външен фактор, което не винаги е така.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Вакуеро, не разсейвай наш Пустол-л
04.09.2020 10:46
Той има широки, необятни интереси в пустинята, с хамилите
В Беларус няма интереси, освен ако там не се заформи някоя хубава пустини за преброждане с хамилите! Да научи туземците, колко полезни са хамилите в търсенето на златни кюлчета!
Не му губи от ценното време, което би могъл да вложи в някоя приятна пустиня, с някаква си Беларус Пълна тъпня, лишена от кюлчета!
Там дори едно кило златоносен пясък не можеш да събереш!? Пълна скръб!
Камо ли да откриеш рустиня, при това - духовна?
Що за дивотия?
цитирай
4. vaquero - До 1. apostapostoloff
04.09.2020 12:54
Ти други интереси, освен да се напиеш, имаш ли?
цитирай
5. vaquero - До 2. zaw12929
04.09.2020 12:55
ЕС не го интересува, какво прави българското правителство.
цитирай
6. vaquero - До 3. leonleonovpom2
04.09.2020 12:57
Ако трябва ще напиша постинг и за пустинята. Имам два постинга посветени на Постоль.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Вакуеро!
05.09.2020 21:47
6. vaquero - До 3. leonleonovpom2
04.09 12:57
Ако трябва ще напиша постинг и за пустинята. Имам два постинга посветени на Постоль.
цитирай

Пусто-пь явно е останал много доволен от посветеното на него!
Затова ти е чест посетител в блога, повече от абонат!Като семеен приятел!
Откакто описах подвизите му в пустинята, особено- спирането на самума и мен не оставя на мира Час по час идва и само едно и също- Добър ден, добър ден!
Изглежда ,че освен на самума и на деня влияе благотворно! Винаги след такъв поздрав, следва прекрасен ден!
Може би е интересно,как спира самума?
Най напред с влажен палец определя посоката на ураганния вятър, премесен с пясък Може и с въртене на главата От която страна лицето му става като обработено на шмиргел, от нея идва вятърът! И тогава почва да духа сило/ срещу вятъра/ И той не само спира, ами става и обратен! После трябва да бяга пред него ,да го обърне...

Хубава вечер!
цитирай
8. vaquero - До 7. leonleonovpom2
06.09.2020 23:34
Вероятно добре е възприел постингите ми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1185010
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11459
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930