Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2007 22:11 - Смехурко
Автор: nav Категория: Изкуство   
Прочетен: 3101 Коментари: 6 Гласове:
0



Смехурко обича живота и се усмихва на смъртта. Отхапва по парченце живот като от геврек, мляска и си мисли за трохите, които са били геврек, а после и геврекът, и трохите (т.е. пак геврекът) стават на каша. 

Смехурко се усмихва на смъртта, защото е отдалечен на една усмихната вечност от нея.  Да помни Смехурко не може. Може да се усмихва. Той сложи крилце от хлебарка на жълтия шкаф в кухнята и си направи гроб. Така, вече решил къде ще бъде погребан, можеше спокойно да се отдаде на други страхове. 

Най-много Смехурко се вълнува да се страхува от сърнички. Представя си как сърничката се приближава доверчиво, отърква меката си муцунка в ръката му, после го поглежда с влажен поглед и ‘Ам’, му отхапва ръката с едни ей такива зъби. Щото това не била никаква сърничка, а гримирана пираня. 

В опасни времена живее Смехурко. Един фейс-лифтинг сменя всички данни в паспорта. Добре, че си няма паспорт, че иначе току виж му цъфнал някакъв фейс-лифтинг на главата без да се усети. От такива мисли на Смехурко му засяда бучка на гърлото. И той си я слага в чая.

Всъщност на Смехурко му е толкова весело, че обича да си представя какви ли не ужаси. Например, че телевизорът се превръща в огромно гърло и му глътва всички гънки, включително и тази на шкембенцето, дето най си я обича. Оставя му само една болезнена празнота на мястото на гънките. Толкова празно, че чак боли. После Смехурко трябва дълго да си прави нови гънки като се извива в какви ли не изкълчени пози.

А понякога сънува наужким-кошмари. Например онзи, в който му открадват стотинките и той вместо да се радва, че няма да трябва да се чуди какво да си купи, започва да се ядосва най-сериозно, защото видял едни други хора така да правят. Направо от този кошмар го заболя главата. И добре, че така стана, защото това беше сигурен признак, че си е още на мястото. 

Смехурко беше започнал да подозира обратното. А представяте ли си да го зареже собствената му глава. Ще стане за резил. Ще трябва да пуска обяви, да проверява в ‘Изгубени вещи’. Въобще, само едни много добри приятели могат да му помогнат тогава. 

А ако пък не дай боже се зарази с онази болест и започне да го е страх да споделя с другарите, му остава само да си полива врата, въпреки че не е сигурно какво ще порасне.

Голям страх е това страхът. И си има голямо очарование. Случва се Смехурко да го чопли любопитно и да си счупи нокъта. Смуче си пръста тогава и дълго мисли, дали би си смукал пръста, ако не си беше счупил нокъта. 

Как да не е щастлив Смехурко с толкова приключения. Колко неща изчопля от себе си. Минават като ток през него и само трябва да седи и да им се радва. Чак му се иска да не ги осъзнава, за да им се чуди по-истински. 

Гледа той насам натам и все открива по някое изпуснато щастие. Сякаш животът е минал като кокошка и е нацвъкал всичко. 

Откъде тоя късмет при него? 

Да не би в минал живот да е бил някой много благороден бобър? 

Засърбяват го Смехурко зъбите и бърза да се почеше по задника, за да не го урочаса някоя прекалено натрапчива мисъл. После скача в кревата, затваря очи и оставя да изветреят всички смисли и други сериозности. Че току виж запомнил.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. felixkotkov - Обичам Смехурко
14.06.2007 22:16
Особено когато не помни и се гъне с цел да поправи гладките безсмислени изречения в себе си...
Понякога, когато си търси главата, или когато я полива, от врата му пораства нещо, примигва заслепено от слънцето и въздъхва толкова цветно, че няма как да искаш да го заместиш с обикновена глава...
цитирай
2. анонимен - sicksibyl
17.02.2008 20:12
poznah se w teksta wsa6tnost w nwgo e o[isan osnowen ps refleks za za za6tita ot pani4esko bezpokoistwo .. no wsa6tnost sa semhur4owci MALKO ILI MNOGO wsi4ki normalni deinosti sa izmisleni za da moje 4owek da obezopasi saznanieto si sre6tu ujasa pred nebitieto pred golemia smisal koito wse mu ubiagwa i tn drugite deinosti biha razporili deistwitelnostta ni i delni4niq ni mirogled s iah se zanimawat ludi genii okultisti drusallki i mistici
цитирай
3. nav - Еми
18.02.2008 10:22
Смехурко го пиша към последните, той знае как да си играе със смъртта.
цитирай
4. eliza - той,
07.07.2008 11:41
твоят Смехурко е може би като Глупакът от картите таро.
Кой е този Смехурко? Неосъзната част от теб? :)
цитирай
5. nav - хаха
07.07.2008 12:55
ако има нещо неосъзнато в мен, едва ли точно аз мога да ти го посоча ))

Смехурко е начинът ми на живот, житейската ми философия, философският ми камък, камъкът на изумрудените ми скрижали.

Продължаваш да ме преценяваш само с ума, което ме учудва.
цитирай
6. eliza - ми,
08.07.2008 01:02
усетих аз, усетих го Смехурко. Само че за мене е неточно подбрано да се казва точно така, особено ако той си ти, но това е една друга тема.
Защо реши, че изобщо ти давам каквито и да било преценки? Просто оглеждам онова, което сам си изложил на показ, но си прав- опирам се на логиката, докато открия начин да се разделя с нея, защото тя ми е доминираща все още; ирационалните ми ориентири никога не са ме подвеждали, но все още нямам свободен достъп до тях.
Пф, сега пък се почувствах длъжна да се защитя. И при мене е изкъртващо забавно, виждаш ли.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2364640
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930