Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2018 14:36 - Смарт телевизорите записват личната информация
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 750 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Самсунг потвърди, че техните „Smart TV“ (смарт телевизори) записват, съхраняват и предават на трети страни всяка изговорена дума в близост до устройството. Тоест, ако сте включили функцията за гласов контрол, всяка ваша дума ще бъде предавана на компании работещи със Самсунг.

Компанията, дори предупреждава клиентите си, да не обсъждат лична или поверителна информация в близост до смарт устройствата.

Това признание удря в земята предишните претенции от страна на производителите на технологии, като PlayStation, които яростно отричат техните устройства да записват лична информация, въпреки доказателствата за обратното, включително новини, че хакерите могат да получат достъп до некриптирани потоци информация за кредитни карти.

Информацията, че Самсунг записва и предава лична информация беше открита в тяхната „Декларация за поверителност“ – сещате се, онези дълги правила, които ни мързи да четем.

Там пише:
“ Моля, имайте предвид, че ако споделяте лична или друга поверителна информация, то тази информация ще бъде сред данните, които се записват и предават на трети страни“.

Тази информация излезе на бял свят благодарение на Шейн Харис от The Daily Beast, който е забелязал тези тревожни редове в декларацията за поверителност на Самсунг.

Това предизвика спор между The Daily Beast и Самсунг по отношение не само за поверителността на личния живот на хората, но и проблемите на сигурността. Ако нашите разговори се „записват и предават“, то хакерите ще имат възможност да използват нашата „лична или друга поверителна информация“ за кражба на самоличност или безброй други престъпления.

Също така, има вероятност тази информация да бъде изисквана и използвана от правителствените агенции.

Майкъл Прайс, съветник в Liberty and National Security Program, казва:
„Аз не се съмнявам, че тази информация е важна за осигуряване на персонализирано съдържание и удобство, но също така тя е изключително лична, конституционно защитена информация, която не трябва да се продава на рекламодатели и изисква пълномощно за прилагане на закона за достъп.“

В отговор на този спор, Самсунг актуализира своята политика за конфиденциалност и разкри своят партньор (който е „третата страна“), и направи следното изявление:
„Гласовото разпознаване, което позволява на потребителя да контролира смарт телевизора с гласови команди, е функция, която може да се активира и деактивира от потребителя. Собственикът на телевизора също може да изключи телевизора от wi-fi Мрежата.“

Заради големият натиск, Самсунг разкри своята трета страна – Nuance Communications:
„Самсунг е клиент на Nuance. Данните, които Nuance събира са гласови данни. Nuance уважава поверителността на потребителите при използването на гласови команди. Ние използваме тези данни, за да развиваме и усъвършенстваме нашата функция за разпознаване на глас и естествен език.“

Самсунг добавя още:
„Ние не продаваме данните, които събираме за маркетинг и реклама. Nuance няма отношения с правителствени агенции, следователно не предава личните данни“.

В продължение на години биваме убеждавани от разни технологични ентусиасти, че устройствата с уеб камера и микрофон не съхраняват наша информация. Докато Самсунг МОЖЕ и да казва истината (не е сигурно), има безброй фирми, които интегрират интелигентни технологии и не използват подходящи методи за кодиране, и може би имат разни договорени задължения към правителството.
 



Гласувай:
0



1. kaizer - Глупости.
10.08.2018 16:19
Електронен инженер съм. Може ли някой да ми обясни по каъв начин се предават гласовите записи, които този телевизор записва. С ефирна антена съм. Или някой иска да каже, че телевизора ми е и предавател. И със чиния на Булсат да съм, какво? Телевизора чрез чинията изпраща записа до къде? :) :) :) Стига глупости бе хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 903197
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031