Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2017 10:24 - Първа среща с Вегас
Автор: nav Категория: Изкуство   
Прочетен: 1752 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Контрастите, баце, са най-големият учител в живота. 345 коня. Толкова яздя в момента. При това италиански. Но всичко почна с едно разбрицано колело, което си намерих на улицата.

Първата ми бригада в Щатите беще в Уисконсин през 2000. Прекарах си чудесно сред природа и диви животни, даже книга с поеми написах. Тогава ми звънна Станчик и ми рече, Братчед, що не дойдеш догодина при мен във Вегас, тъкмо почвам магистратура тук и съм си намерил добра квартира. Има място за теб и ще се радвам да се видим след толкова години.

И отидох. Беше жегата на юни. 45 на сянка. Нямах уредена работа, а само сто кинта в джоба, така че бях без право да подбирам. Почна се едно обикаляне по ресторанти, магазини и каквото се сетиш. Попълвах безброй формуляри, а вечер разпускахме край басейна и си припомняхме лудото ни детство. Един ден намерихме изхвърлено колело на улицата, с криви гуми и едвам въртящи се педали. Караше се, но с постоянното усещане, че ти е последно кръгче. На следващия ми намериха и работа. В цех за лед при минимална надница – от 6 сутринта до 4 следобед. Беше на петнайсет километра от нас и алтернативите бяха рейс или колело. Избрах второто, от спестовност и авантюризъм. Ставах в четири, яхвах сакатото и се пусках надолу. Работата се изразяваше в това да стоя до един конвейр, който плюе двайсет килограмови торби с лед и да ги редя на едно пале. Спиране имаше само два пъти на ден. Ако ти се пикае, преглъщането придобива нов смисъл.

Двайсет кила не са много. Мога и с кур да ги вдигна, както обича да казва жена ми. Но след втория час почвам да се окрампвам целокупно. На шестия ми се струва, че ще умра. В края на деня съм в състояние на транс на ръба на халюцинацията. Но пък обичам предизвикателствата. Точно когато си мисля, че съм окапал, намирам неподозирани сили в себе си. Вместо да взема рейса обратно, се мятам на коня и въртя по баира в зверската жега. Прибирам се полужив, но пък горд от своебразния подвиг.

На втория ден пак така. На третия също. Хващам се, че поглъщам нетипични количества храна. Един мексиканец ми вика в почивката, Ма ти ядеш като кон, бе. Ям, я. Това са по 40 тона лед на ден. След работа се къпя, хапвам и заспивам. Натоварването на тялото ми е толкова голямо, че се чувствам сюрреалистично. В БГ редовно тренирам на лостовете, работил съм бол по строежи, но това тук е ново измерения. Шестнайсет години по-късно още ми е в съзнанието.

Така изкарах около месец, докато не си намерих човешка работа в един ресторант. Но пък този месец мина по ръба на реалността, като някакъв първорманс арт в стил Марина Абрамович, където тестваш къде са границите на физическите и психическите ти възможности. И точно както се случва често при нея (виж биографията й Walk through walls), ме накара да се видя отстрани и в друга светлина. Да открия, че винаги мога повече (трябва само да се напъна), че имам гъвкава същност, която се променя според обстоятелствата, че съм по-голям от всеки проблем. Запазих си този спомен в сърцето и често го вадя, както някои хора си миришат пръстите след секс. Хубаво ми е. Даже по-хубаво.



Тагове:   психология,


Гласувай:
8



1. katara - разбираш от...хазарт,нав, няма съмнение...
04.08.2017 11:18
че имам гъвкава същност, която се променя според обстоятелствата,
че съм по-голям от всеки проблем
цитирай
2. zemela - Всички сме такива - с гъвкава същ...
04.08.2017 14:11
Всички сме такива - с гъвкава същност и възможност за промени, в зависимост от обстоятелствата. Хубаво е, че си успял да го откриеш още в младежките години :)
цитирай
3. katara - колежкее земела...
04.08.2017 17:55
някои сме по -гъвкави..
създаваме устойчиви кохезии..
и Реалии..
нали така, авторе ?
цитирай
4. nav - Баш така
05.08.2017 19:18
Копане му е майката :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2358145
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031