Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2017 08:13 - Най-прекия път от ЛА до Радомир
Автор: nav Категория: Изкуство   
Прочетен: 8485 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 04.12.2017 01:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Интересното е (освен всичко друго), че съществува една порода мултикултурни хора, която става все по-разпространена. Има нещо удивително в тях, безкраен колорит, цветиста еклектика, неочакваност. Толкова ме кефят, че чак се ожених за една. Родена е в София, прекарва ваканциите си при бабадедо в Радомир, кара гимназия във Вашингтон, където 90% от учениците са черни, магистратура в Пепърдайн (Малибу), а после 10 години продуцент на Дисни в Ла Ла Ленд.

Ето ни вървим си Куку и Пипи по Сънсет булевард на път за една галерия. Тя е облечена в разкошна пола и сако, прическата й има орфическо въздействие върху околните*, а от джоба й стърчи недояден бюрек. В една ръка държи ключове за Порше, а в другата мускалче с ракията на дядо Митко. По едно време й се допикава, при което кляка между две коли и след 5 секунди се подава нахилено все едно нищо.

Пред галерията има сто метра опашка, щото, видите ли, откриване. Малка, спретната къщурка, с двама баунсъри отпред. Незнайно как успява да сгащи някакъв от охраната, докато пуши козче, и да завърже разговор на ебоникс. Това е жаргон на черните, който е неразбираем за мен. Но от нейната уста звучи изумително - София Лорен, говореща като Олд Дърти Бастард. След пет врътки на лулата на мира вече са buddies и пичът ни пуска без чакане.

Влизаме и ни черпят с вино и ордьоври. Нашта им се мята като гладно циганче и мляска толкова силно, че ме стяга шпонката. После рязко се запознава с всички до нас, като не оставя никого неочарован. И няма значение, че има храна между зъбите (или зъби между храната). Побутвам я, а тя отвръща, Oстави ме на мира, това ми е за после.*

По едно време се изсипват дузина селебритис. Шефът на Сони идва да я поздрави и набързо обсъждат няколко продуцентски проекта. Джейми Фокс и Вин Дизел спират да й кажат hi. Канят ни на някакво парти в Бел Еър, Не, мерси, казва им. Нищо от блясъка не я докосва. Тя си има нейн, мултикултурен. Гледам възхитен - каква имунизация срещу масовия вкус.*

Обсъждаме изкуство и си надигаме мускалчето. Хилим се в ре диез, стискаме се за хубостите. Ако имаше и по две кюфтета, вика жена ми, съвсем щяхме да ударим кьоравото (явно ордьоврите са били хилави). Кюфтета няма, но пък носят коктейли от скариди. Сгънати са немедленно. Те това е ящна булка.*

В 8 цъфват някакви fire marshals и ни подканят да си ходим, а тя ги гълчи, Motherbitches, че ние тъкмо дойдохме. Обзема я страшен тазманийски гняв и демонстративно открадва бутилка шампанско.

Хващаме такси (щото къркан каша? духа), но попадаме на тарикат, който се опитва да ни прекара за Пловдив през Русе. Правя му забележка, после и тя, а онзи има наглостта да спори. Даже й казва да не зяе много. Малеее. Веднага му се набива виртуален винкел в кратуната и бива пометен от цунами в горно до. Господ е дал на жена ми глас, но не за пеене.

Пет минути по-късно и кичур коса по-малко, онзи вече съжалява, че въобще е станал за работа. Излизаме без да му дадем стотинка.

Вечерта е топла. Вървим към къщи залитайки и в една малка уличка тя ми прошепва, Бръкни ми под полата! Защо, питам аз неразбиращо. Как що, че и аз съм човек.

В Лос Анджелис слънцето тъкмо залязва. А в Радомир сега изгрява.

 

* Орфей е карал с музиката си зверовете да лягат в краката му, а птиците да запяват.

* Пълно перде за чуждото мнение, достойно за научен труд и антрополиогически анализ.

* Повечето жени тук правят шпагат с путка само да са до някой богат и известен. Все още съм покъртен от факта, че жена ми е отказвала на дузина топ актьори, продуценти, милионери и прочее хайлайф. В нея има някакъв непогрешим датчик за фалшивото и повърхностното. Тази й чистота ме разплаква. Как да не вярва човек в господ. При това точно докато пиша ми сервира чудни яйца с авокадо и козе сирене. И не пропуска да ме стисне за чатала.

* Която утре ще направи час йога, пет мили хайк и тежести в джима.




Гласувай:
6



1. milady - naa..Jaaa...))) alles klar..
15.05.2017 12:56
* Която утре ще направи час йога, пет мили хайк и тежести в джима.
цитирай
2. redabyss - Ами много те обича, щом не пропуска ...
15.05.2017 14:05
Ами много те обича,щом не пропуска да те стисне чатала! :))))))
цитирай
3. apostapostoloff - Познати неща са това-
16.05.2017 06:11
виждал съм такъв lifestyle в поне 30- 40 американски филма. Хубаво е, че им подражавате и не се излагате пред чужденците.
цитирай
4. nav - :)
18.05.2017 23:22
Мерси за включването.
цитирай
5. slaveya66 - Особено виртуалният винкел и цу...
01.06.2017 01:21
Особено виртуалният винкел и цунамито, което помита всичко по пътя си звучи по пернишки нарурално и натуралистично.
цитирай
6. nav - slaveya66
26.06.2017 21:45
Мдаа, не знае човек откъде ще му дойде винкела, реално или виртуално :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2357997
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031