Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2007 09:12 - Закуска за шампиони
Автор: nav Категория: Изкуство   
Прочетен: 2535 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 25.10.2007 04:56


Турбуленциите свършиха и вече започва да ми липсва онова здравословно терсене от началото, когато нямах нищо. Сега имам кола, телефон, лаптоп, също басейн, собствена стая, достатъчно работа и липса на достатъчно стимули (като изключим онези от Горе, хроничните). В унито нещата са разочароващо лесни, професорът, чийто асистент съм е забележително неосведомен и се радва на всеки мой рисърч, като че съм открил топлата вода. На лекциите се прозявам, отегчен от собственото си отегчение. 

Но ето, че с Бачето си седим тази вечер, слушаме шепота на света около нас, който в този миг подозрително напомня Ред Хот и си пием любимия чичо. Ако можехме, щяхме да си пръцкаме химна и картинката да е перфектна. За съжаление обаче не помним химна. 

Бачето готви, демек къса марули. Научил е цаката от Ивелинка, която учи във Франкфурт, където съм ходил. Бачето я видял да ги къса, вместо да ги реже и страшно се впечтлил. И така вече пета година. Къса впечатлен марули, де. 
А яли марули, защото Боби взел да реже картофи в легена за пране. Освен картофи имало само марули. Във Франкфурт. Бачето слага яйца в салатата както му казах, че обичам. Викам му, че едно стига, а той - всичко или нищо, и ми се хили. 

В унито думата колега няма женски род, също като в речника. Но пък вече съм на третия чичо и това няма значение, важното е, че имам гъбички на краката (тук е момента да ви стана несимпатичен, после ще е късно). Как защо е важно, ами тези не стават за ядене. 

След малко ще ходим в Хард Рок Хотел. Чувствам се като в шлагер. Но пък другарите ми са толкова . . идиосикретични, че всякакви клишета си плюят на мъдите (клишетата нямат пети). 
Отивам да опитам творението на Бачето, което ме дърпа за носа редолентно. За да не сте капо, ще ви почерпя с една от любимите ми истории на Килгор Траут. Нави: 

Колкото до историята, тя е озаглавена "Танцуващият Глупак." Като много други истории на Траут, и тази е за трагична грешка в комуникацията. 
Ето сюжета: Същество от летяща чиния, наречено Зог, пристига на земята, за да разкрие на земляните как да предотвратят войните и да излекуват рака. Той носи информацията от родната си планета Марго, където местните разговарят чрез пръдни и потропване в такт. 
Зог се приземява посред нощ в Кънектикът. Още не докоснал земята вижда горяща къща. Втурва се в къщата, пърдейки и потропвайки в такт, за да предупреди хората за грозящата ги опасност. Главата на семейството му разцепва главата с голф щека. 

На пиано толкоз. На цигулка повече (нали е царицата на инструментите). Отивам да се разцепя. 
Който не помни Бачето, ей това писмо съм го писал за него. Вълшебен е Бачето, известен още като Илийката. 

http://nav.blog.bg/viewpost.php?id=70657 

А ако пък сте алкохолно неграмотни и се питате кои са чичовците - Джак, Джим, Джони и Киро )))


Тагове:   закуска,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sunflower - А за по-бедните и неграмотни роднини ...
25.09.2007 09:24
.. .чичо с гръмкото и чуждоземско име Савой и с леко съмнителни качества :)
Поздрави! Гледам, че си добре там :))))
цитирай
2. eleni - хехеххе
25.09.2007 16:53
Траут:))))

И чакам повечето, дето ще е на цигулка. Цигулката има най-съвършената форма, до която Създателят е достигнал - на женско тяло:Р Ако пък уцелиш правилната пръстова комбинация и от двете се изтръгват омайни звуци:)
цитирай
3. lava - :)))
25.09.2007 18:32
Специални поздрави на Илийката.
Когато се видяхме за първи път той ми подари роза по такъв вълшебен начин, че никога няма да го забравя.
цитирай
4. nav - Хаха
25.09.2007 23:51
като се замисля Савой наистина звучи трогателно абсурдно. Почти като Брокерска къща 'Титаник'.

Поздрави на всички :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2358461
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031